På besøk hos Zeabuz

På besøk hos Zeabuz

Zeabuz er et innovativt teknologiselskap som jobber med å utvikle autonomi-teknologi som først lanseres på elektriske ferger. Målet er å automatisere repetitive og enkle operasjoner i ferjedrift, noe som bidrar til økt effektivitet, i tillegg til å frigjøre mannskap til mer komplekse oppgaver. Dette gir en mer bærekraftig transportløsning som reduserer miljøavtrykket til konvensjonelle ferger og gir grobunn for helt nye fergekonsepter som ikke har vært lønnsomme til nå.

Selskapet ble stiftet i april 2020 og de flyttet inn i nye lokaler i Skippergata 14 i august samme år. Med daglig leder Erik Dyrkoren i spissen har selskapet 25 ansatte, fordelt på kontorer i Trondheim, Oslo og Stockholm.

De har i dag en ferje i drift i Stockholm kalt MF Estelle. Denne ferjen som har kapasitet til 24 personer, ble bygget på Vestlandet. Framtidige planer inkluderer samarbeid med lokale verft for produksjon av ferjene som skal settes i trafikk.

Zeabuz samarbeider tett med flere andre aktører som blant annet NTNU,  Shore Control Lab og Fremtidens Industri som også sitter i Skippergata.

31.08.2023

Les også