En guide til deg som skal flytte fra stort til mindre

En guide til deg som “downsizer”

1. Se etter gode oppbevaringsløsninger

Selv om du kan kaste mye, vil det være naturlig at mye skal med videre også. Se derfor etter en leilighet med gode oppbevaringsmuligheter, og fellesfunksjoner som for eksempel felles bod/sykkelvask.

2. Bo på ett plan

For å unngå å flytte mye, er det lurt å tenke fremtidsrettet. Mange bruker ikke alt arealet de bor på, og når alt er på ett plan blir både vedlikehold og renhold enklere. Fordelen er også at du får brukt maks av boarealet og kan spare en god del penger på blant annet oppvarming

3. Ekstra soverom

Har du barn/barnebarn vil dette være en fordel. Ofte skal det ikke så mye til, ett ekstra soverom eller en ekstra stor, overbygd balkong kan åpne opp muligheten for sosiale sammenkomster og besøk.

4. Mindre vedlikehold

Kommer du fra en større eiendom vil du sette pris på mindre vedlikeholdsarbeid. Moderne løsninger og forbedret kvaliteter gir et godt utgangspunkt, og et nybygg vil uansett gi
mange vedlikeholdsfrie år.

5. Flytt til et område som har det du trenger i hverdagen

Viktige funksjoner som apotek, dagligvare og nærkafé, samt nærhet til natur, grøntareal skaper trivsel der du bor.

6. Frigjør kapital ved å selge huset

Når du går fra en større bolig, til en mindre kan du spare potensielt spare mye.

7. Tid til å planlegge salg

Hvis du velger å kjøpe en bolig med byggetid kan dette være en fordel. Du får mye tid til å klargjøre din gamle bolig i forhold til valg av megler, rydding og planlegging av flytting.

.