Vi gjør mer enn bolig

Vi gjør mer enn å bygge boliger

Visjonen vår forplikter

 

Ikke bare skal vi bygge boliger og næring med kvalitet i alle ledd, men vi har også et samfunnsansvar. Med flere boliger, øker også behovet for grøntareal, samlingspunkter for mennesker, trygge lekesoner og fasiliteter som tilrettelegger for både helse og rekreasjon.

Sosial bærekraft

 

Med tiden kommer vi til å bo tettere. Å bygge boligområder som får plass til flere mennesker, er et nødvendig grep for å skape et mer bærekraftig samfunn.

Med et fokus på å tilpasse bebyggelsen til tomta, kan vi utnytte de egenskapene og mulighetene den har. En variert bebyggelse gjør at både familier, unge og voksne vil ønske å bo på samme sted.

Med et økt fokus på uteområder og fellesarealer kan vi skape en følelse av å bo sammen, hver for oss. Vi vektlegger stedsriktig beplanting, og god møblering som kan bidra til å trives bedre utendørs.

I flere av våre prosjekter legger vi også tilrette for fellesarealer innendørs. Dette kan være selskap/aktivitetsrom og samlingspunkter som knytter mennesker sammen og bidrar til godt naboskap. Et viktig initiativ for å fremme sosial bærekraft.

Trondheims flotteste, sydvendte badestrand

 

Våren 2024 åpner Trondheims nye badestrand på Grilstad Marina. En unik sandstrand, med sand levert fra Danmarks vakre strender.

Formen på badestranda er avrundet, noe som skjermer mot fjorden og sørger for gode badeforhold. Sydvendt beliggenhet gir gode solforhold både på stranda og på solingsplenene.

Her blir det etablert utedusj, sittebenker og grillplasser. Det legges også tilrette for at det kan etableres badstuer. I forbindelse med etableringen av stranda, er det bygd ei gang-og sykkelbru over kanalen i øst.

Badestranda er offentlig, og vil driftes og vedlikeholdes av Trondheim kommune.

Aktivitetspark, natursti og moderne samfunnshus

 

På den gamle travbanetomta på Leangen bygger vi i underkant av 2000 boliger og næring. I utbyggingen av den nye bydelen er det viktig at vi også utvikler gode uteområder.

Dette gjør vi blant annet med å bygge en aktivitetspark, som består av leke-og treningsapparater. Apparatene vil passe både barn og voksne. Parken blir åpen for alle, også de som ikke bor på Leangen.

Det kommer også en natursti, som skal gå på tvers av området og vil føre til Ladestien i nord og Estenstadmarka i sør.

Som en rød tråd rundt hele bydelen kommer nabogata, som binder alle nabolagene sammen og vil ha flere sitteplasser og samlingspunkt.

Som et konkret tiltak for å fremme sosial bærekraft vil «Huset» fungere som et moderne samfunnshus. Her vil man kunne møtes for en kaffe, besøke kantina eller benytte seg av kontorfellesskap og andre fellesfunksjoner som gjesteleilighet og selskapsrom. «Huset» blir plassert i hjertet av Leangen.

Med appen Heime kan alle beboere engasjere seg i sosiale sammenkomster og events med sine naboer.

Torget i Leangenbukta- et naturlig samlingspunkt

 

I Leangenbukta bygger vi et torg sentralt i prosjektet, som blir et møtepunkt for alle beboere. Vi sørger for sitteplasser, og beplanting. Området er bilfritt og blir derfor et trygt sted å ferdes for store og små.

Vi vil etablere en felles «lounge» som kan fungere som kafé, møtested, arbeidssted o.l. Her kan man nå ytterligere fasiliteter som lekerom, treningsrom, gjesteleilighet og selskapsrom for leie.