En guide til deg som skal flytte fra stort til mindre

En guide til deg som «downsizer»

Sitter du på en større eiendom, med mye vedlikehold? Da kan det være fristende å tenke på å flytte til noe mindre og mer praktisk.

Se etter en bolig med gode oppbevaringsløsninger

Selv om du kan kaste mye, vil det være naturlig at mye skal med videre også. Se derfor etter en leilighet med gode oppbevaringsmuligheter, og fellesfunksjoner som for eksempel felles bod/sykkelvask.

Bo på ett plan

For å unngå å flytte mye, er det lurt å tenke fremtidsrettet. Mange bruker ikke alt arealet de bor på, og når alt er på ett plan blir både vedlikehold og renhold enklere. Fordelen er også at du får brukt maks av boarealet og kan spare en god del penger på blant annet oppvarming.

Ekstra soverom

Har du barn/barnebarn vil dette være en fordel. Er man glad i å ha besøk, holde selskap eller være vertskap blir det viktig å kunne ta med seg dette til det nye stedet man skal bo. Ofte skal det ikke så mye til, ett ekstra soverom eller en ekstra stor, overbygd balkong kan åpne opp muligheten for sosiale sammenkomster og besøk.

Bo vedlikeholdsfritt

Kommer du fra en større eiendom vil du sette pris på mindre vedlikeholdsarbeid. Å bo i et sameie gjør at du slipper mye av arbeidet selv, samtidig kan det være lurt å satse på nye, moderne prosjekt. Moderne løsninger og forbedret kvaliteter gir et godt utgangspunkt, og et nybygg vil uansett gi mange vedlikeholdsfrie år.

Flytt til et område som har det du trenger i hverdagen

Selv om du kanskje er knyttet til det stedet du har bodd over mange år, kan det være mange andre boligområder som gir god livskvalitet. Å ha butikk, apotek og til og med en nærkafe er gode utgangspunkt. Hvis du samtidig har nærhet til natur, grøntareal, turstier og annen form for aktivitet er det med på å skape trivsel der du bor.

Frigjør kapital ved å selge huset

Når du går fra en større bolig, til en mindre kan du spare enormt mye.

Å kjøpe prosjekt med ferdigstillelse frem i tid er en fordel

Hvis du velger å kjøpe en bolig med byggetid kan dette være en fordel. Du får mye tid til å klargjøre din gamle bolig i forhold til valg av megler, rydding og planlegging av flytting. Du kan ta deg god tid til å bli kjent med området du skal flytte til, og når dagen kommer blir det sannsynligvis en mer gjennomtenkt opplevelse.